Melyiket válasszam?

Napjainkban már nagyon sokféle Lenormand kártya kapható, bár az idők folyamán ezek sokat változtak. Többnyire a képi világot gondolják újra különböző stílusokban, hangulatban.

 

A kártya kiválasztása teljesen szubjektív dolog. Támaszkodjunk a megérzésünkre, válasszuk azt, amelyik a szívünkhöz a legközelebb áll és amelynek képi világa számunkra jól értelmezhető. Amelyiknek az energetikája a legközelebb áll hozzánk. Amelyik pozitív érzéseket kelt bennünk, képei, szimbólumai egyértelműek és kifejezőek. Különösen fontosnak tartom ezt az első időkben, az ismerkedési és tanulási fázisban.  Mikor már van egy biztos kártyaismeretünk, jól működő alapunk, akkor elkezdhetünk kacsingatni más paklik felé is. Kezdésnek ajánlom a könnyen beszerezhető Jeu du Destin Mille Lenormand csomagot, melyet 1940. körül adott ki a Piatnik kártyagyár.

 

Én magam jelenleg 39 féle paklit használok, de a számuk egyre csak nő. 🙂 Mindig kiválasztom azt, amelyik épp közel áll a szívemhez. Ez jelenthet egy időszakot, amikor hetekig egy csomagot használok. Máskor egy-egy kérdéshez társítok egy paklit. Van amikor ráhangolódom egy képi világra és úgy érzem, most ebből értem meg a legpontosabb üzeneteket, ezek szólítják meg a lelkem.

 


Lehet mást használni a kapcsolati kirakásokhoz, mint a munkáéhoz. Mást a napi, heti, havi kirakásokhoz. Lehet magunknak egy saját, külön csomagot választani és megint mást a másoknak való kirakásokhoz.

Ebből is látszik, hogy nincs jó vagy rossz. Ebben nincs szabály, mindenki hallgasson a szívére és úgy használja a kártyát ahogy az számára a legjobb.

Az általam kedvelt és használt paklikat bemutatom majd egy másik írásban, egy blog bejegyzésben. Megmutatom melyik az ami közel áll hozzám és melyek azok a kártyák amire már szemet vetettem. 🙂 Ha szeretnéd megismerni az egyes csomagokat mielőtt megvásárolnád őket, érdemes figyelni az oldalt, sok érdekes és hasznos információt tartogatok a számodra.