Skip to content

Múlt, jelen, jövő

MÚLT – JELEN – JÖVŐ

 

 

Ez a fajta kirakás nagyon sok kérdésre adhat választ. Leginkább egy szituáció alakulására használjuk. Megismerhetjük belőle az elmúlt időszakot, illetve a jelenlegi történések előzményeit. Mik azok amik elindították, vagy akár előidézték a mostani helyzetet. Azt gondoljuk, ezeket tudjuk, mégis néha okoz meglepetéseket a kártya. Teljesen más megértést ad, mikor felismerjük a kiváltó okokat és ennek fényében látjuk a most történéseit. Lehetőségünk van megérteni sok mindent, megláthatjuk azt, amit eddig talán nem is vettünk észre. Ebből a felismerésből van lehetőségünk változtatni a jövőnkön. Ha megértjük a miérteket, talán még idejében dönthetünk másképp, átgondolhatjuk a reakcióinkat, változtathatunk a cselekedeteinken és ezzel megváltoztathatjuk a jövőt. Néha idő kell a megértéshez, máskor azonnal bevillan mit kell tennünk. Sok esetben igen előnyös lehet ez a kirakás. Ha jól használjuk, akár önmagunk megismerésére is kiváló lehetőség, hiszen megtudhatjuk, hogy a múlt cselekedeteivel milyen helyzetet teremtettünk magunknak, ezzel pedig esélyünk van változtatni, tanulni a hibáinkból és igyekezni a vágyott jövő irányába haladni.

 

Nézzük meg, milyen formában tudjuk használni ezt a kirakást. Miután itt 3 terület van, így értelem szerűen 3 csoportot kell elkülönítenünk. Tehetünk minden helyre 1 lapot, tehetünk 2-t, de akár 3 lapot is. Ahogy éppen jónak érezzük, illetve amit könnyen értelmezni tudunk.

Megkeverjük a paklit, közben a kérdésre koncentrálunk. Emelés után húzzuk a lapokat. Először kitesszük a múlt lapjait, majd a jelenét, végül pedig a jövőre vonatkozó lapokat.

 

Kérdés: A kérdező arra keresi a választ, hogyan alakul számára egy helyzet, amelyben egy külső anyagi segítségre vár, de egyelőre nem kapta meg. Megkapja, vagy mire számíthat?

múlt                                                                          jelen                                                                                 jövő

M

últ:  Jó hírekkel indult az elmúlt időszakban, úgy tűnt minden rendben van és összeállnak a lehetőségek számára / csokor /, de hirtelen másképp alakultak a dolgok, váratlanul változott meg az eredeti helyzet. Ezzel sérülhetett a kérdező, vagy maga az ígéret nem teljesült / kasza /.  Valami másképp történt és egy döntés következtében egy újabb variáció lépett az eredeti helyére / út /.

Jelen: Most a megoldás elég kilátástalan a számára / kulcs+koporsó/, valószínűleg elérhetetlennek érzi ezt most, a hangulatát is negatívan befolyásolja és egy egészen új dolgot kell kitalálnia / koporsó /, hogy biztonságban lehessen / ház /. Jelenleg nem igazán látja hogyan fog alakulni ez a helyzet a számára.  A megoldást lehet, hogy a családon belül kell megoldania és itt megpróbálni támogatást kérni / ház /.

Jövő: Lehetőségként a lapok lassú haladást mutatnak / torony /de esetleg tisztázódhat a helyzet / liliom /, bár ez sem tűnik túl biztatónak. Nem látni jól a végkifejletet, inkább azt mondanám, további feszültségek várhatók / felhő /. Arra is utalhat a kártya, hogy a jövőben megoldásként érdemes elgondolkodni azon, hogy valami hivatalos forrásból, banki támogatásból oldja meg a problémáját / torony+ liliom /. Ebben a variációban viszont nem a kérdező kezében van a megoldás, ezt a dolgot nem ő irányítja, nincs rá befolyása, ezért érezhet némi aggódást és a helyzetet bizonytalannak / felhő /.


Több más kirakásban is használjuk a MÚLT-JELEN-JÖVŐ összefüggését az értelmezésekben, de azoknál nem csak azt. Általában a pontosabb megértés és előrejelzési lehetőségként vesszük figyelembe. Ahol ez fontos és lényeges, ott a megfelelő kirakási módoknál külön kiemeltem.

.

Nézd meg az újdonságainkat!