Skip to content

Heti vagy havi kirakás

 

A heti vagy havi kirakásokkal egy adott időszakra vonatkozóan tudunk kártyát vetni, de természetesen ezeken kívül is meghatározhatunk bármilyen időtartamot. Döntsük el magunkban milyen kirakási módot választunk ehhez és utána már ne változtassunk. Egy következő alkalommal viszont rakhatjuk már másképp is.

Keverés közben mindig gondoljunk a kérdésre. Ne kapkodjunk! Tegyük bele a szándékunkat gondolati úton, ismételgessük a kérdést, pontosítsuk mire is vagyunk kíváncsiak és mit fogunk csinálni.

Ha már sokat használjuk a kártyát, ez a szándék szinte beleivódik és már a gondolat is ezt az irányt fogja támogatni, illetve a segítőink minket.

Amikor úgy érezzük, emeljük el paklit kétfelé, a leemelt részt csúsztassuk alulra és a felső lapokat kezdjük el egymás után kirakni a megadott sorrend szerint.

Amikor kiraktuk a kártyát, nem szabad kapkodni, érdemes egy pillanatra megállni és hagyni hogy hassanak ránk a lapok. Egy titokba készülünk bepillantani és egy rejtett forrásból merítünk hozzá erőt, hogy felfedjük és megértsük üzenetét. Olyan mint mikor a sötétből kilépünk a fényre és egyszer csak ott lesz a megoldás.

5 lapos kirakás

1. A hónap atmoszférája, légköre. Miről szól maga a hónap.

2. – 3. – 4. lap mesél a történésekről és a három lap szorosan összefügg. Egymást is magyarázzák, hogyan hatnak egymásra.

5. Egy üzenet vagy tanács az adott időszakra.

 

Ebben a variációban nagyon szépen mutat folyamatokat és összefüggéseket a kártya. Vannak sokkal részletesebb kirakások is és persze egyszerűbbek is, amelyek segítségével elemezhetünk helyzeteket, kapcsolatokat, történéseket. Tanuljuk meg először az alapokat, igyekezzünk minél jobban és részletesebben összeolvasni néhány lapot, tárjuk fel belőle azokat a variációkat amelyeket ezek is tökéletesen elénk tudnak tárni. Ha már biztosan olvassuk ezt, akkor jöhetnek a bonyolultabb kirakások. 🙂