Heti vagy havi kirakás

A heti vagy havi kirakásokkal egy adott időszakra vonatkozóan tudunk kártyát vetni, de természetesen ezeken kívül is meghatározhatunk bármilyen időtartamot. Döntsük el magunkban milyen kirakási módot választunk ehhez és utána már ne változtassunk. Egy következő alkalommal viszont rakhatjuk már másképp is.

Keverés közben mindig gondoljunk a kérdésre. Ne kapkodjunk! Tegyük bele a szándékunkat gondolati úton, ismételgessük a kérdést, pontosítsuk mire is vagyunk kíváncsiak és mit fogunk csinálni.

Ha már sokat használjuk a kártyát, ez a szándék szinte beleivódik és már a gondolat is ezt az irányt fogja támogatni, illetve a segítőink minket.

Amikor úgy érezzük, emeljük el paklit kétfelé, a leemelt részt csúsztassuk alulra és a felső lapokat kezdjük el egymás után kirakni a megadott sorrend szerint.

Amikor kiraktuk a kártyát, nem szabad kapkodni, érdemes egy pillanatra megállni és hagyni hogy hassanak ránk a lapok. Egy titokba készülünk bepillantani és egy rejtett forrásból merítünk hozzá erőt, hogy felfedjük és megértsük üzenetét. Olyan mint mikor a sötétből kilépünk a fényre és egyszer csak ott lesz a megoldás.

5 lapos kirakás

1. A hónap atmoszférája, légköre. Miről szól maga a hónap.

2. – 3. – 4. lap mesél a történésekről és a három lap szorosan összefügg. Egymást is magyarázzák, hogyan hatnak egymásra.

5. Egy üzenet vagy tanács az adott időszakra.

Nézzünk egy konkrét példát:

Hogyan alakul a következő hónap X.Y. számára? Valós személy, valós kirakás.

Na igen…. ilyenkor lehet frászt kapni 🙂 hiszen első ránézésre nem tűnnek túl pozitívnak a lapok. Semmiképp se ijedjünk meg, ne akarjunk egy új kirakást tenni, ne lássuk feketében a világot és ne temessük az előttünk álló hónapot, még a koporsó lap ellenére sem 🙂 Örüljünk, hogy felkészülhetünk arra ami vár ránk. Gondoljunk bele mekkora előnyünk van azokkal szemben akiknek nincs ilyen segítség a birtokában. Dőljünk hátra, vegyünk egy nagy levegőt és hagyjuk, hogy hassanak ránk a lapok. Figyeljük, mit is akarnak mondani nekünk…

Kezdhetjük? 

Ebben a hónapban nagyon fontos lesz fokozottan figyelni. Szinte mindig résen kell lenni. Ez a lap azt mutatja, hogy sok munka vár a kérdezőre. Állandó készenlétben kell állnia. Minden történést, eseményt meg kell vizsgálnia a lehető leg körültekintőbben. Legyen óvatos minden területen. Okosan kell cselekednie és gondolkoznia is. Bármilyen élethelyzetben is van, komoly munka vár rá, sok erőfeszítést kell beletennie. Azt is mutatja, hogy szüksége van találékonyságra és ügyességre. Így nézve egyáltalán nem mutat negatív történést, csak azt mutatja, ne számítson egy könnyed kis laza hónapra. Más oldalról is megközelítve megint az óvatosságot emelném ki, hiszen lehet egyfajta manipuláció áldozata, érezheti magát kicsit becsapva is, de ezt majd a további lapok értelmezésekor jobban fogjuk látni és érteni. / róka /

Az jól látszik, hogy valamit el kell engedni ebben az időszakban. / egér / Valaminek nagyon nincs ott a helye. A legjobb ha felismeri és önként megválik tőle, de megtörténik a lezárás, az biztos. / koporsó / Az, hogy ez mire is vonatkozik, azt egészen biztos tudni fogja a kérdező, hiszen ezek olyan dolgok lehetnek, amik már megérettek a változásra, nem újonnan alakultak ki. Talán eddig húzta, halogatta, de most már meg kell történnie. Elvihet régi mintákat, amelyek már nem szolgálják és rávilágít arra, hogy ennek tényleg itt van az ideje. Lehet, hogy titkokat vagy épp a titkolózást kell elengedni / könyv / és végképp lezárni. / koporsó / Ez nem feltétlenül jelenti azt – ha kapcsolatra gondolunk – hogy egy embert kell elengedni, csak ezt a tarthatatlan helyzetet. Ne engedje magát manipulálni a titkolózással, hiszen pont a Róka alá jött ki a Könyv. Mintha maga a titok, ami fejtörést okozna, kellemetlen közérzetet, nyugtalanságot és ez egy nagyon szomorú, enervált állapotot tud majd előidézni. Ezt semmiképp sem szabad megvárni, előtte kell végleg lezárni.

Nézzük csak meg, milyen szépen mutatják a lapok ezt az egymásra épülést.

2-3-4Mi történik?  Félelem, aggódás, veszteség érzet / egér / Mi okozza? Egy titok, valaminek a nem ismerése, elhallgatása. / könyv /  Hova vezet?  Nagyon rossz lelkiállapothoz, betegséghez, lezáráshoz, átalakuláshoz, talán további rejtegetéshez. / koporsó /

Most nézzük meg visszafelé.

4-3-2Mi a vége a folyamatnak? Lezárás, átalakulás …. / koporsó / Miért történik ez, vagy Miért kell ezt tenni? Mert van valami rejtett, nem ismert vagy eltitkolt dolog. / könyv / Mit okoz ez a titkolózás? Rossz közérzetet, veszteség érzést, mintha valami szívná az energiát. / egér /

Nézhetjük másképp :

Ha nagyon egyszerűen akarjuk olvasni, akkor azt mutathatja a könyv előtt a negatív lap, hogy nincs elég tudása / könyv / a kérdezőnek valamihez. Nem kapta meg hozzá, vagy kicsit szét van forgácsolva az energiája / egér / és ez ezért van, vagy ez okozza, amiből valószínűleg rossz döntés is születik, vagy rossz véget ér / koporsó /. A kevés információ / egér / önmagában hozhat negatív eredményt, valami véget ér, vagy ő vet véget neki, pedig a Róka arra int, hogy érdemes lenne, sokkal körültekintőbben bánni a dologgal, több munkát, odafigyelést beletenni.

 

Egy másik olvasatban:

Lehet a kérdező egy olyan munkában, tanulási folyamatban / könyv / van éppen, de valami miatt nem tud ezzel eleget foglalkozni, más dolgok kötik le a figyelmét / egér /,  és ez nem lesz elég arra amit el akar érni, veszteséges lesz az eredmény / koporsó /. Esetleg nem sikerül a vizsgája, nem tud leadni idejében egy munkát. Figyeljen jobban / róka / tegyen bele több energiát. Fókuszálja a figyelmét egy helyre / róka / és ne engedje magát szétforgácsolni. / egér / a tanulás érdekében / könyv /. Azt is mutathatják a lapok, hogy talán tegye el későbbre ezt a dolgot, dobozolja be, jegelje, mert ennek nem most van itt az ideje. / koporsó /

Nézzük mit is tanácsolnak erre a hónapra / ház /

Bármit is csinálsz, találd meg a saját középpontodat. Leld meg a stabilitásodat. Törekedj a biztonságra. Menj biztosra. Vedd igénybe a családod támogatását. Beszéld meg velük a gondodat, problémádat, vagy egy olyan emberrel, akiben megbízol és tudod, hogy számíthatsz a tanácsaira. Kérj támogató segítséget ha szükséges.  Ne akarj mindent a hátadon cipelni. Kövesd, ha kell azt a mintát amit otthonról hoztál és ha szükségét érzed. Legyél nyugodt és kiegyensúlyozott, hogy a legtöbbet kihozhasd magadból. Építs megfelelő alapokra. Vonulj picit vissza, töltekezz fel. Legyél többet otthon. Foglalkozz a családoddal.

Nagyon szépen mutat folyamatokat és összefüggéseket a kártya. Vannak sokkal részletesebb kirakások is, amelyek segítségével még pontosabban is elemezhetünk helyzeteket, kapcsolatokat, történéseket. Tanuljuk meg először az alapokat, igyekezzünk minél jobban és részletesebben összeolvasni néhány lapot, tárjuk fel belőle azokat a variációkat amelyeket ezek is tökéletesen elénk tudnak tárni. Ha már biztosan olvassuk ezt, akkor jöhetnek a bonyolultabb kirakások. 🙂