9 lapos kirakás

Mint minden kirakás, ez is számos lehetőséget nyújt az értelmezésben. Minél több lapból áll egy rendszer, annál sokrétűbb és mélyebb elemzést tudunk készíteni. Ha ráérzünk a logikájára, rengeteg információt kaphatunk belőle. Azonban minden kirakásban van valami egyediség, amitől azt érezzük, ez most igazán az enyém, ez az ami szinte meséli a történetet. Ez épp egy ilyen. Nekem legalábbis az egyik kedvencem. 🙂

 

A 9 lapos kirakás azért is érdekes, mert valóban sokféle módon lehet értelmezni és akár variálhatóak is ezek egymással. Most egy egyszerűbb és könnyen átlátható variációt mutatok be. Ezzel egy általános információt kaphatunk egy személyről, egy szituációról, vagy megtudhatjuk mi történik egy kérdéses helyzetben.

 

Mi várható egy tervezett munkahely váltás körül, hogyan alakul ez a terv a kérdező életében?

Kiválasztjuk az ennek a témakörnek megfelelő jelölő lapot, jelen esetben a Horgonyt és letesszük középre. Ezután a szokásos módon keverjük a kártyát, koncentrálva a kérdésre, emelünk és következő sorrendben rakjuk le a lapokat.

A középső lap amiről szeretnénk több információt megtudni a kérdés vonatkozásában.

Bal oldali oszlop – 2-5-7 – mutatja a múltat, ami ezt a kérdést megelőzte, a kérdéses helyzetet előidézte.

Középső oszlop  –  3-1-8 – mutatja a jelen helyzetet.

Jobb oldali oszlop – 4-6 -9 – mutatja a várható jövőt a jelen történései alapján.

Felső sor – 2-3-4 – mutatja meg, mi jár a kérdező fejében ezzel a szituációval kapcsolatban.

Középső sor – 5-1-6  – mi az ami jelenleg történik.

Alsó sor – 7-8-9 – mit kell a kérdezőnek tennie, hogy elérje amit szeretne.

Az értelmezést a következő sorrendben végezzük:

Múlt, ami közvetlenül előidézte a kérdéses helyzetet.

A jelen

Középső sor, ami jelenleg történik.

Felső sor, mi az amit a kérdező gondol erről a szituációról.

Alsó sor, mit kell a kérdezőnek tennie, hogy elérje azt az eredményt, amit el szeretne érni.

Végül a jövő. 

A jelen helyzet kialakulását egy titkos elképzelés / könyv /, egy vágy indította el, előzte meg / csillag /. A kérdező valószínűleg egy jobb lehetőséget, jobb munkát, több pénzt szeretne. Talán valami olyat amiben jobban fel tudja használni a tudását, vagy épp olyat ami mellett lenne lehetősége esetleg továbbtanulni.  Lehet olyan munkát szeretne, amelyben kreatívabban is kifejezhetné a benne lévő ismereteket, vagy ezeket széles körben is meg tudná mutatni. / könyv+csillag  – sok variáció lehet még, de ez nem központi kérdése a kirakásnak, a kérdező ebben visszajelzést tud adni és segíthet a pontosításban /.  Úgy tűnik ehhez az elképzeléséhez nagyon ragaszkodik, kitart az álláspontja mellett. Talán már el is kezdett támogatók, segítők után nézni, vagy úgy gondolja, szüksége van támogatásra.  Valószínűleg megvan benne minden ahhoz, hogy ezt a tervet sikerre is vigye. Lehet, hogy egy kis protekcióra vagy egy befolyásos személyre lenne szüksége a céljai megvalósításához, vagy akár már ismer is ilyet. / medve / Összességében, a három lap együttesen azt is mutathatja, hogy egy magasabb beosztást szeretne megpályázni vagy elérni.

Jelenleg is jól érezheti magát a munkájában. Olyan emberek között dolgozik akikkel harmonikus a viszonya, így valószínűleg nem ez indította el a változás útján, de ezt már az előzőekből is következtetni lehetett. Lehet, hogy idős emberekkel foglalkozik, vagy a munkahelyén van olyan idősebb személy, akinek a támogatását élvezi / liliom /. Szereti a mostani munkahelyét, kellemes helynek tartja, örömmel jár be dolgozni. Lehet, hogy sokan vannak egy helyen, főleg nők. Az is lehet, hogy egy művészetekkel kapcsolatos helyen dolgozik, ahol fontos a szépérzék, a kreativitás / csokor /. Ezekkel jól párba lehet állítani az előző oszlop, a múlt értelmezését, hiszen ott is előjött a kreativitás, a művészet. Elképzelhető, hogy ezen a meglévő munkahelyén volna lehetőség előre jutásra, akár tanulással egybekötve, vagy továbbképzés után érdekesebb munkára lenne lehetősége. Itt érdemes az intuíciónkra hagyatkozni. Nem azt mondom, hogy válogatás nélkül találjunk ki bármit, ami ezzel kapcsolatban eszünkbe jut, de már két oszlopnyi, 6 képnyi információ van előttünk, amiből ráérezhetünk mit is akarnak közölni velünk a lapok.

Valószínűleg minden napjában ott van a munkahelyi előrehaladás terve, gondolata. Erősen foglalkoztatja ez az elképzelés. Lehet, hogy már sok emberrel meg is osztja ezt/ csillag /, főleg a barátaival, de akár a munkahelyén is olyanokkal, akikben maximálisan megbízik. Itt is megerősítést kapunk, hogy ő maga is kitart az elképzelései mellett, számára nagyon fontos ez a dolog / kutya /. Illetve a horgony-kutya párban az is benne van, hogy a munkahelyéhez is lojális, tehát ismét visszaköszön az a gondolat, hogy esetleg csak ezen belül gondolja a váltást.

A gondolataiban azonban még nincs minden a helyén ezzel kapcsolatban. Vannak dolgok amelyek még tisztázásra várnak / liliom / és ettől van benne a bizonytalanság / felhő /.  Lehet, hogy valamit még titkol ezzel az elképzelésével kapcsolatban, vagy számára sem nyilvánvaló néhány részlet / könyv /.  Valószínűleg nem látja még át hogyan tudná megvalósítani az elképzelését és így nem tudja merre is fog alakulni a terve / felhő /.  Azt is jelenthetik a lapok, hogy azt gondolja, sokat kell még tanulnia ahhoz amit eltervezett / könyv / de ehhez egy bölcs, támogató segítségére van szüksége / liliom /, akit talán még nem ismer.  

Ki kell állnia magáért, vagy meg kell találnia a támogatóját aki ebben az ügyben a segítségére lehet / medve /. Össze kell szednie minden lehetséges dolgot egy „csokorba”, elrendezni a részleteket, megmutatni a tehetségét, a kreatív képességeit / csokor /, és nagyon pozitívan állni mindahhoz amit eltervezett. Szem előtt kell tartania az irányt és az utat, amit kitűzött magának és aktívan kivenni a részét a folyamatból / nap /.

A jövő történései most még nem láthatóak teljesen egyértelműen és tisztán / felhő /. Talán még hiányzik hozzá egy-két részlet, információ, vagy pont a megfelelő támogató. Az is lehet, hogy innen már nem az ő kezében vannak a dolgok. Azt azonban kijelenthetjük, hogy minden oka megvan a bizakodásra, hiszen eltökélten hisz és bízik a pozitív megvalósulásban. Mások is hisznek benne és támogatják / kutya /. Minden előre felé mutat és kitartásról, örömről, boldog végkifejletről árulkodik / nap /.

Az utolsó lap a kirakásban a Nap, fokozottan hangsúlyos, hiszen ez lehet az egész történésnek a végső kimenetele.

Láthatjuk, mennyi mindent megtudhatunk ebből a 9 lapból, pedig nem variáltuk túl az értelmezést. Főleg sorokat és oszlopokat olvastunk össze, nagyjából folyamatként. Sok mindent rejtenek még előttünk a lapok ebben a kirakásban. Érdekes összefüggéseket találhatnánk benne, ha még részletesebben és pontosabban szeretnénk elemezni.

Ugyan ennek a kirakásnak egy másik változatában már a lapok sorrendje is más és így az értelmezést is más módon, más logika szerint találjuk meg benne. Erről is lesz szó a Tanfolyamon, ahol nagy szeretettel várlak.

Amennyiben a fenti kirakás nem volt Számodra egyértelmű vagy jól követhető, kérdésed lenne az értelmezéssel kapcsolatban, kérdezz nyugodtan. A kapcsolati menüpontban találsz erre lehetőséget.