Skip to content

9 lapos kirakás

 

Mint minden kirakás, ez is számos lehetőséget nyújt az értelmezésben. Minél több lapból áll egy rendszer, annál sokrétűbb és mélyebb elemzést tudunk készíteni. Ha ráérzünk a logikájára, rengeteg információt kaphatunk belőle. Azonban minden kirakásban van valami egyediség, amitől azt érezzük, ez most igazán az enyém, ez az ami szinte meséli a történetet. Ez épp egy ilyen. Nekem legalábbis az egyik kedvencem. 🙂

 

A 9 lapos kirakás azért is érdekes, mert valóban sokféle módon lehet értelmezni és akár variálhatóak is ezek egymással. Most egy egyszerűbb és könnyen átlátható variációt mutatok be. Ezzel egy általános információt kaphatunk egy személyről, egy szituációról, vagy megtudhatjuk mi történik egy kérdéses helyzetben.

 

Mi várható egy tervezett munkahely váltás körül, hogyan alakul ez a terv a kérdező életében?

Kiválasztjuk az ennek a témakörnek megfelelő jelölő lapot, jelen esetben a Horgonyt és letesszük középre. Ezután a szokásos módon keverjük a kártyát, koncentrálva a kérdésre, emelünk és következő sorrendben rakjuk le a lapokat. / Egy másik változat szerint, nem teszünk ki jelölőt és rábízzuk a lapokra mit dobnak oda. – erről bővebben a tanfolymon… /

 

A középső lap amiről szeretnénk több információt megtudni a kérdés vonatkozásában.

Bal oldali oszlop – 2-5-7 – mutatja a múltat, ami ezt a kérdést megelőzte, a kérdéses helyzetet előidézte.

Középső oszlop  –  3-1-8 – mutatja a jelen helyzetet.

Jobb oldali oszlop – 4-6 -9 – mutatja a várható jövőt a jelen történései alapján.

Felső sor – 2-3-4 – mutatja meg, mi jár a kérdező fejében ezzel a szituációval kapcsolatban.

Középső sor – 5-1-6  – mi az ami jelenleg történik.

Alsó sor – 7-8-9 – mit kell a kérdezőnek tennie, hogy elérje amit szeretne.

 

Az értelmezésnek megvan a megfelelő menete természetesen, mert ez segít abban, hogy a lehető legtöbb információt ki tudjuk olvasni a lapokból.

Múlt, ami közvetlenül előidézte a kérdéses helyzetet.

A jelen, ami jelenleg történik.

Felső sor, mi az amit a kérdező gondol erről a szituációról.

Alsó sor, mit kell a kérdezőnek tennie, hogy elérje azt az eredményt, amit el szeretne érni.

Végül a jövő. 

Az utolsó lap a kirakásban a Nap, fokozottan hangsúlyos, hiszen ez lehet az egész történésnek a végső kimenetele.

 

 A lapok értelmezésétől ne térjünk el, de azért érdemes az intuíciónkra is hagyatkozni. Semmiképpen se találjunk ki válogatás nélkül bármit, ami ezzel kapcsolatban eszünkbe jut, de három oszlopnyi, 9 képnyi információ van előttünk, amiből ráérezhetünk mit is akarnak közölni velünk a lapok.

 

A sorokat és oszlopokat nagyjából folyamatként olvassuk össze. Sok mindent rejtenek előttünk a lapok a kirakásokban, érdekes összefüggéseket találhatunk benne, ha részletesen és pontosan elemezzük őket. Ezen kívül is számos kis trükk van még amik segíthetik az elemzést, erről a videókban találtok bővebb információt.

Ugyan ennek a kirakásnak egy másik változatában már a lapok sorrendje is más és így az értelmezést is más módon, más logika szerint találjuk meg benne. Erről is lesz szó a Tanfolyamon, ahol nagy szeretettel várlak.

Amennyiben kérdésed lenne az értelmezéssel kapcsolatban, kérdezz nyugodtan. A kapcsolati menüpontban találsz erre lehetőséget.

 

Nézd meg az újdonságainkat!