Kapcsolati kirakás

Az egyik legfontosabb kérdés és ami a legtöbb embert érdekel, az a kapcsolataink és azok mozgatórugói. Szinte mindenki kíváncsi arra, mit gondolhat róla a párja, a barátja vagy akár a munkatársa. Kíváncsiak vagyunk hogyan éreznek irányunkba mások, vagy mik mozgatják a köztünk lévő dolgokat, történéseket.

 

Nézzünk egy EGYSZERŰ VÁLTOZATOT.

Először is ki kell tennünk a két jelölő lapot, hiszen két ember közötti kapcsolatot kívánunk megérteni és elemezni. Ebben az esetben a Férfit és a Nőt. Bal oldalra teszem azt akire kíváncsi vagyok, a jobb oldalra pedig magamat.

Ezután megkeverjük a kártyát és közben végig a kérdésre koncentrálunk. Hogy viszonyul hozzám X.Y. ? Mi várható ebben a kapcsolatban?  Majd húzunk 3 lapot a két kártya közé.

A férfi szeretne nyitni a nő felé, találkozni, randizgatni, társaságba járni vele / park / de ezt most nem látja megvalósíthatónak./ felhő / Kételkedik és bizonytalan. Lehet ő maga ideges egy kicsit, mert nem mer lépni, fél a visszautasítástól vagy jelen pillanatban nem tudja, hogy hívja el a nőt. Valahogy mégis kimozdul ebből a helyzetből és megtalálja a megoldást hogy a közelébe férkőzzön. Nagyon pozitívan áll a helyzethez, bízik magában és abban, hogy megtalálja az utat a nőhöz. Valószínűleg mindent el fog követni ennek érdekében. / kulcs /

Akinek ez még kevés információ és pontosabbat szeretne, rakhat 5 lapot is a Férfi – Nő közé és elemezheti így a kapcsolatot.

A harmadik / kulcs / lap után folytatom az elemzést. Számára nagyon fontosak a lelki dolgok / hold /, érzékeny emberről van szó, akit valószínűleg az érzései irányítanak. Erre már az első lapoknál is láthattunk utalást, a bizonytalansággal, kételkedéssel. Azt is megmutatják a lapok, hogy nagy hatással van rá a nő és szeretne neki udvarolni. / csokor / Lehet, hogy épp azt látja megoldásnak, ha az érzelmeit kimutatva közelít a nő felé, összeszedi a bátorságát és lépéseket tesz, virágot visz, majd elhívja egy randevúra.

A középső lap mindig egy fajta esszenciája a kirakásoknak, így ha először ránézünk, már akkor szembetűnik a Kulcs, hogy itt valami megoldás lesz, nem adja fel a próbálkozást. Mutat kreativitást is, így biztosak lehetünk benne, hogy mindent megmozgat a célja érdekében, de legalább is, a lehetősége ennek ott van a számára.

Ezen kívül párba állíthatjuk 2 – 4 lapokat és így is plusz információhoz juthatunk Felhő – Hold, amiből szembe tűnő az érzékenysége. Lehet, hogy csak hirtelen nem látja az utat maga előtt, nem tudja hogy fogjon hozzá és mivel érzékeny ember, ez nyilván kétségeket és bizonytalanságot idéz elő benne. Azt is jelenthetik a lapok, hogy nem kell rögtön irányítania a dolgokat, hagyni kell egy kis időt, talán épp egy hónapot 🙂 / hold /   

Az 1 – 5 lap között is megnézhetjük a kapcsolatot, ami azt mutatja, hogy számára kedves az udvarlás és valószínűleg fontos is. Odafigyel a részletekre, optimista, társaságkedvelő és szépnek és kedvesnek látja a nőt. Talán szereti a konvenciókat, a sétákat, a randikat és virággal vagy apró ajándékokkal kedveskedni a választottjának.

Aki még bátrabb 🙂 vagy úgy érzi ez még mindig nem elég, esetleg nagyon belejött az összeolvasásba, az húzhat 7 lapot a Férfi és Nő közé. Ennél többet azonban már semmiképpen sem ajánlok, akkor egy másik fajta kapcsolati kirakást érdemes csinálni.

Ismét a már leírtak után folytatom. Úgy tűnik minden fórumon kapcsolatban akar maradni a Férfi a Nővel, így ha nem tud személyesen találkozni, akkor marad az írásos formánál. / levél / Azonban a mai világban nem gondolom, hogy bélyeggel ellátott levelet írna J de marad a csetelés, sms, email… Idetartozhat a telefonálás is, bár ha a hagyományosabb értelmezésnél maradunk, akkor a levél lap inkább írásos formát jelent. Mindenki döntse el maga, számára melyik az elfogadható variáció. Ő nagyon bizakodva néz ez elé a kapcsolat elé, elkezdődhet valami kettejük között, / gyermek / bár ebből messze menő következtetéseket még nem érdemes levonni. Ez egy biztató kezdet. 

Ahogy azt az előbb is megtettük, itt is megnézhetjük mit mondanak a párba állított lapok.

A középső lap a Hold, ami arra utal, hogy a kettejük közt lévő kapcsolatot meghatározzák az érzelmek, az érzékenység. Azt is mutathatja, hogy hatással vannak egymásra, egyiküket sem hagyja hidegen a másik. A Hold lap még egy jelentésére felhívnám a figyelmet, miután itt középen van, tehát a kirakás esszenciájának is mondhatjuk. Van egyfajta bizonytalanság, kételkedés mindkettőjükben. Valószínűleg ez – az összességében pozitív lapok fényében – inkább csak az ismeretlentől való félelmet tükrözi.

A 3 – 5 lapok a Kulcs és a Csokor, ahogy már említettem, a megoldás maga a kedveskedésben, az udvarlásban van. Ez a megismerés, ami segítheti leküzdeni a köztük lévő bizonytalanságot. / hold /

A 2 – 6 lapok a Felhő és a Levél utalhat arra, hogy amíg nem tudnak találkozni, addig is lehet kommunikálni és ez fontos része annak, hogy áttörje a „falat” vagyis a felhőket. Lehet az is, hogy itt az elején még nem mer írni sem a Férfi, vagy csak nem tudja hogyan is fogjon hozzá, ezért látja sötéten a helyzetét.

Az 1 – 7 a Park és a Gyermek lap jelentését és kapcsolatát most az Rád, az olvasóra bízom. Aki minimum 3, vagy több lehetséges értelmezést elküld nekem emailen / a Kapcsolat menüpont alatt találod / azok között kisorsolok egy havi kirakást 🙂 

Sok mindent lehetne még ide írni, e két ember kapcsolatára. Ezt már az olvasó fantáziájára és megérzéseire bízom.

Van ennek a kirakásnak még egy érdekessége, ami még részletesebben jellemezheti a kapcsolatot. Ezt azonban majd egy Blog bejegyzésben fogom elárulni. Érdemes lesz figyelemmel kísérni az írásokat.

TITOK !!! 🙂

Ha úgy érzed menet közben, hogy valamelyik lap számodra nagyon nem világos, akkor keverd meg a maradék kártyát és azzal a gondolattal húzzál rá egyet, hogy segítséget kérsz annak az értelmezéséhez. Mit akar Neked megmutatni, milyen jelentését vedd figyelembe az adott lapnak. Ez segíthet pontosítani a kártyát. 1-2 lapnál többre, azonban nem hiszem, hogy kellene rakni, inkább próbáljuk az összhatást nézni és támaszkodjunk a megérzéseinkre. 

Nézzünk rá néhány példát:

Ebben a kirakásban talán a Felhő lehet az, ami néhány embernek nehezebben értelmezhető. Húzzunk tehát erre és nézzük meg mit tud hozzátenni a lap jelentéséhez.

Kérdés: Mi okozza a félelmeit, a bizonytalanságot, miért nem látja az utat maga előtt?

Felhőre kihúzzuk a Madarak lapot.  —  Mire is utalhat? Hogy aggódik kicsit és izgatott a találkozás miatt. Menne is, hívná is, de nem meri. Talán nem tudja hogy hívja el, mit mondjon neki és ez okozza a bizonytalanságát. Itt egyértelműen valamiféle kommunikációs nehézsége lehet a héttérben.

Felhőre kihúzzuk a Könyv lapot. —  Mire is utalhat? Az ismeretlentől való félelemre. Nem ismeri a Nőt és ezért nem is tudja hogyan is vágjon bele. Mi az ami tetszene neki és mi az ami nem. Lehet, hogy titokzatosnak gondolja és ettől még inkább távolságtartó. Az is elképzelhető, hogy okosabbnak tartja a Nőt magánál, úgy érzi nem biztos, hogy ő lenne a számára a megfelelő és így fél a visszautasítástól.

Felhőre kihúzzuk a Gólya lapot.  —  Mire is utalhat? Bizonytalanság a változástól. Ez egy nagy lépés lehet a Férfi számára és aggódik miatta. Lehet, csak azt nem tudja hova is vigye először és tulajdonképpen nincs is semmi probléma.

Felhőre kihúzzuk az Egér lapot. —  Mire is utalhat? Félelem a veszteségtől. Bizonytalan, hogy elfogadja e a Nő a meghívást és elmegy e egyáltalán. Aggódás attól, ha valami nem úgy sül el ahogy szeretné, akkor a Nő esetleg kihátrál ebből a dologból. Az is lehet, egyszerűen csak rágódik ezen az egészen és ezek a butának tűnő gondolatok emésztik. Egészen egyszerűen csak szorong ettől a kihívástól.

Őszintén bízom benne, ezekkel a magyarázatokkal segíteni tudtam, mikre érdemes odafigyelni egy kirakásnál. A teljesség igénye nélkül, de így is mennyi féle lehetőség, variáció van a birtokunkban.

Kapcsolati kirakások - több síkon

Nehéz összehasonlítani a kirakásokat, megmondani melyik könnyű vagy nehéz. Talán nincs is értelme, hiszen mindenkinek más az ami jól értelmezhető.

Nézzünk a kapcsolatokra egy TÖBB SÍKON is értelmezhető kirakást.

Ez, a jelölő lapokon kívül, 9 lapot tartalmaz. Tegyük ki azokat a személyeket akire kíváncsiak vagyunk. Ezután a szokásos módon keverünk, közben koncentrálunk a kérdésre, majd a következő módon rakunk le 3 sorban 3-3 lapot. A felső sor ad választ arra, mi van a gondolataiban a kérdezett személynek, hogy viszonyul a másik emberhez. Mit gondol róla, a kapcsolatukról, esetleg mit tervez vele. / 1-2-3 /  A középső sor mutatja meg az érzelmeit felé. Figyeljünk az elemzésnél, itt érzésekre kell koncentrálnunk. / 4-5-6-/ Az alsó sor a fizikai síkon ad választ, mi az amit valóban tesz is a kérdezett személy, vagy szándékában van tenni. / 7-8-9 /

Felső sor: Mit gondol a Férfi a kapcsolatról?

Szerencsésnek gondolja magát. Hirtelen jött az életébe ez a dolog / lóhere /, tudja hogy a Nő szerethető és értékes a számára, olyan akit el tud fogadni, akivel meg tudja élni a boldogságot. Azt gondolja, ebben a kapcsolatban az érzelmek nagyon fontos hangsúlyt kapnak, / szív / ami jó alap ahhoz, hogy elindulhassanak egy közös úton. Ha megvannak ezek a megfelelő alapok, akkor szép, boldog jövő előtt állnak. Ez egy olyan kapcsolat lehet, amiben érdemes hosszú távú terveket szőni és családban gondolkozni. Nem gondolja, hogy siettetni kellene a dolgot, hagyja hogy  saját ütemében történjen minden. / fa /

Középső sor : Mit érez a Férfi?

Úgy érzi bízhat a Nőben. Vele elindulna egy közös jövő felé. / gyermek / Úgy érzi együtt boldogok tudnának lenni és családban is gondolkozna vele. Már az elején is komoly elköteleződést érez a Nő irányába. / gyűrű / Úgy érzi, hogy ő az akit el tudna képzelni anyaként és gyermeket is vállalna ebben a kapcsolatban. / gólya + gyerek / Bármelyik pillanatban mozdulna is felé, ő már lépne érzése szerint.  Azt is érezheti, hogy mozgalmas életük lesz, sok utazással. / gólya /

Alsó sor: Milyen lépéseket tesz a Nő felé?

Határozottan elindul felé. Meg akarja mutatni magát / lovas / és mindent elkövet hogy kreatívan oldaláról is megismertesse magát, milyen is ő igazából. Tele van tetterővel, energiával / nap / és meg akarja mutatni, hogy stabilitást, biztonságot tud adni a Nőnek. / ház / Valószínűleg minden lehető módon be akarja bizonyítani, hogy ő érdemes erre a kapcsolatra. 

Összességében azt lehet látni, hogy a három sík összhangban van egymással. A gondolatai és az érzései nagy hasonlóságot mutatnak, érzi is amit gondol és ez stabil személyiséget tükröz. A tettei pedig követik az elképzeléseit.

Ebben a kirakásban is vannak még távlatok az értelmezésben, sok mindent lehetne kiolvasni belőle. Itt most a lényegi részek a különböző síkok olvasásában volt, ezért erre helyeztem a hangsúlyt.

Gyakorlásként ajánlom azonban, hogy próbálgassátok értelmezni a kirakást és találjátok meg benne a további lehetőségeket, amelyek még színesebbé teszik a kapcsolat értelmezését.