Skip to content

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK III. …

 

Folytatjuk tovább azt az utat amin elindultunk és keressük a válaszokat a kérdéseinkre. Bízom benne mindenki jól ráérez arra, amire éppen a legnagyobb szüksége van. Ha itt vagy és együtt rezegsz ezekkel a gondolatokkal, ez nem is lehet másképp. 🙂

Találd meg Te is a saját válaszaidat!

 

MIT NEM VESZEK ÉSZRE AMINEK A FELISMERÉSE FONTOS LENNE A SZÁMOMRA?

 

 

Fókuszálj arra a helyzetre ami éppen foglalkoztat és amiben előrevihet ez a felismerés. Hangolódj rá a lapokra, majd válassz egy kártyát, engedd át magadon az üzenetét és meglátod, rá fogsz érezni arra, ami ebből Neked fontos, amire épp szükséged van.

Jó elmélkedést kívánok és előre vivő megértést 🙂

 

 

 

HOLD

 

Ha ezt a lapot választottad, valószínűleg nagyon érzékeny ember vagy, esetleg maga ez az adott szituáció ami érzékenyen érint. A külvilág ingereire fokozottan reagálsz és talán jobban kimozdít az egyensúlyi helyzetedből, mint amiben megfontolt döntéseket tudnál hozni. Első sorban az érzelmeiden keresztül reagálsz, pedig lehet most sokkal inkább a racionális énednek kellene előtérbe kerülnie. Ez a bizonytalanság viszont kétségekben mutatkozik meg, ami függ az adott szituációtól. Különböző képpen törhetnek ezek felszínre, esetleg pont magadat nem tartod elég jónak… vagy nem tudod hogy is kerülhettél ebben a helyzetbe… vagy azon gondolkozol valóban szükséged van e erre a dologra… Nehéz lenne felsorolni minden gondolatod, de tudom, felismered ezekben a sajátodat 🙂 Ha esetleg ennél még mélyebb a problémád, ha már rossz a lelkiállapotod e miatt, ha depressziós vagy, netán bűntudat gyötör, ha úgy érzed nem becsülnek eléggé, VEDD ÉSZRE! bizonyára az érzelmeidben kell rendet tenni és vissza kell találnod a középpontodba. Az érzelmeink a legjobb útjelzők. Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben akkor biztosan jó úton haladunk. De ha nem, figyeljünk ezekre a jelekre és változtassunk. Figyelj a megérzéseidre, vedd észre mit is kellene cselekedni, hiszen bármilyen kis apró jelzés is amit „veszel” a mélyből, az könnyen új útra tud terelni. Mindig figyelj befelé, a lelked mélyére. Ez a lap, a HOLD, ami női minőséget képvisel, ezzel a befogadásra, lelki mélységekre, finom és lágy energiákra próbál rámutatni.

 

 

 

GYERMEK

 

Ha ezt a lapot választottad talán nem vagy elég kezdeményező abban amit szeretnél elérni, aminek a megvalósulását látni szeretnéd az életedben. Bíznod és hinned kell magadban, a vállalkozásodban, a terveidben, magában az életedben, a jövődben, a sorsodban és optimistán, elkötelezetten beleállni abba amibe szeretnél. Legyél reményteli, bizakodó, újító és bátor, mint a gyermek aki legtöbbször nem mérlegel, nincs félelemérzete csak megy, mert akar valamit. Akinek semmi más nem jár a fejében csak az, hogy eléri amit szeretne. Ezt a könnyedséget, lazaságot, feltételek nélküli elindulást mutatja a lap.

Más esetekben túlzott hiszékenységre is utalhat. Lehet mindenben és mindenkiben megbízol, nem mérlegelsz, egyszerűen elfogadod amit mondanak. Igazmondó vagy és azt gondolod mindenki ilyen körülötted. Valóban ilyennek kellene lennie a világnak, de tudjuk jól, ez nincs így. Ezért szükség van egyfajta józanságra ahhoz, hogy elkerülhessük az élet csapdáit. Nem azt mondom, ne higgy és ne bízz az emberekben, hiszen ezzel máris annak a másik oldalnak a létjogosultságát erősítenéd. Inkább azt mondom, hallgass a szívedre, a belső vezetődre és szűrd át az információkat magadon. Van aki túlzottan vágyik a szeretetre és a törődésre, ezért több mindent megenged másoknak és pont ettől válik később sebezhetővé.

Van akinek épp a felelősségvállalást kell tanulnia,mert önállótlan még kicsit. Nem mer dönteni és mindig mások segítségére szorul. Ideje talpra állni és önállóan elindulni, megtenni végre az első lépéseket egy új úton. Meg kell találni a biztonságos stabilitást, amire hosszú távon is lehet építkezni.

Nézz körül! Néha egy egészen apró dolog, gondolat, ötlet, változtatás ami egy teljesen új megvilágításba helyezheti az adott történést, szituációt vagy éppen a dolgainkat 🙂

 

 

 

HÁZ

 

Ha ezt a lapot választottad …. húúúú 🙂 kösd fel a gatyád 🙂 / félreértések elkerülése végett, ez most itt egy spirituális kifejezés 🙂 / megfontolt és kitartó munkára van szükséged. Talán azt hitted egy laza kis sétagalopp lesz az élet vagy az a valami amibe belevágtál, vagy még csak tervezed, de ha ez a lap hívott, akkor kemény teljesítményre van szükséged. Kitartó munkára és erős alapokra. Ezt most nem lehet összekapni és elsietni sem. Tervezni kell és kockáról kockára, vagyis inkább tégláról téglára haladni előre. Lehet, hogy ott a probléma gyökere, hogy eddig csak beszéltél róla… csak tervezgetted… érlelgetted… színezgetted… próbálgattad a mozaikokat a fejedben… de nem lépted meg a fizikai síkon és elmaradt az a bizonyos kapavágás. Itt az idő most tevőlegesen is belekezdeni. Kezd el magát a konkrét építkezést. Nem elég csak elméletben látni, tudni, muszáj a való világban, az „anyagban” is megmutatni ami a szellemi síkon már talán készen áll. Ha esetleg hívott a 2. lap is, de nem tudtál dönteni, most akár elolvashatod azt is, mert összecseng a mondanivalójuk. 🙂

Elképzelhető azt érzed akár minden rendben is lehetne, mégis mindig hiányzik belőle valami kis apróság. Valahogy nem áll még össze a kép teljesen. Lehet, hogy így van, de lehet Te vagy túl maximalista? J Nézd meg valóban kellenek e azok a dolgok hozzá, vagy ez is csak egyfajta védekezés. Önbizalom hiány vagy a tökéletesre való törekvés? Ha kell, kérj segítséget, de főleg a családtagjaid között keresgélj, vagy olyan emberek támogatását keresd, akiket szinte családtagnak tekintesz. Most ők az első számú bizalmasaid.

Érdemes átgondolni és megnézni, milyen mintákat hoztunk otthonról. Ez ugyanis a család lapja és nagyon sok dolog tartozik ide. Mit gondolok a családomról, a velük való kapcsolatomról. Ha nehéz, fájó dolgokat cipelek, érdemes ezeket átgondolni, megbocsájtani, elengedni, mert súlyként nehezedhet a vállunkra. Ne vigyük tovább, ha már felhívták rá a figyelmünket. Van aki pont a jövőtől tart és a családalapítás, az otthonteremtés feladata okoz fejtörést. Ahogy a leírás elején kitértem rá, csak szépen lassan, téglánként haladjunk és ne vállaljunk többet, mint amit jelen helyzetünkben elbírunk. Engedjük el a hátráltató gondolatokat és az adott feladatra koncentráljunk mindig.  

 

 

 

VESSZŐ

 

Ha ezt a lapot választottad… Érdekes módon, mostanában ez a lap rendszeresen kijön a különböző kirakásoknál. Valószínűleg, most fokozottabban van dolgunk az ebben rejlő üzenetre. Vajon mit nem vesz észre az, aki ezt választotta? Talán újra és újra beleesel ugyan azokba a szituációkba. Ismétlődő konfliktusokba kerülsz.  Valami újra és újra visszatér az életedbe és valahogy nem sikerül rendezni. Ha ez így van Veled, gondold át miért is hagyod, hogy ez megtörténhessen. Mintha valami girbe-gurba kerülő úton haladnál, de mégsem jutsz előre igazán. Valószínűleg ez azért van, mert meg kell küzdened valakivel, vagy valamiért egy problémás vagy vitás helyzetben, de eddig nem tetted meg. Állj bele és vidd végig, hogy ne jöjjön vissza ismét. Természetesen igyekezz békés úton rendezni ezeket, a vita csak további vitát szül. Ne ülj, ne várd, hogy megoldódik magától, hiszen ez a lap az aktivitás üzenetét is hordozza és mint ilyen, arra utal, tenned kell a rendezésért. Felhívhatja erre az aktivitásra is a figyelmedet, de nem feltétlenül csak a problémás dolgoknál, hanem bármi más Téged érintő helyzetben. Te úgyis tudni fogod mire vonatkozik. Lehet, valamiben nem vagy elég tevékeny, lehetsz fáradt, de akár lusta is kicsit. Van aki halogatja a dolgait és neki ezért aktuális az üzenet. Mozogj, tégy az előrehaladásod érdekében, hiszen hatással vagy mindenre, lehet, már csak ez az apróság hiányzik hozzá.

Az aktivitás utalhat konkrétan a testmozgásra is. Fogyni szeretnél és a diéta önmagában nem segít? Mozogj! Fáj a hátad, a derekad, a vállad… találd meg a megfelelő mozgásformát a javuláshoz. Rengeteg féle testmozgás létezik, találd meg azt ami hozzád közel áll és pozitív hatással van az egészségedre. Legyen az otthon végezhető, de lehet egy nagy séta is a természetben.

Ahogy azt már többször leírtam más kirakásokban, a Vessző lap magában hordozza a rendcsinálás, tisztogatás üzenetét. Ez vonatkozik arra is, hogy itt az ideje rendbe tenni a gondolatainkat, kiseperni a felesleges és lehúzó energiákat a fejünkből, de éppen úgy magunk körül is. Tisztázzuk le a dolgainkat és engedjük el ami már felesleges és ami már nem szolgál minket.

Vajon észreveszed ha a feszültség benned van, vagy belülről jön? Talán bűntudatod van valami miatt, de csak a belső konfliktusodat érzed valóságosnak. Mi van, ha a probléma abból ered, túl szigorú vagy magadhoz. Mi van, ha máshoz vagy túl szigorú, de ezt önmagadon belül, a saját feszültségedként éled meg. A diszharmónia érzése mindig valami ellentétes dolog megnyilvánulása. Mást érzek, mint amit szeretnék. Mást érzek, mint amit csinálok. Másképp bánnak velem, mint ahogy szeretném ha bánnának… Erre tökéletes megoldás amit picivel feljebb leírtam. Tisztogatás kívül, belül 🙂

A felsorolás nem lehet teljes körű, hiszen mindig rengeteg lehetőség van egy lapban, sok ember és sok helyzet, rengeteg egyéni momentum ami számtalan variációt és összefüggést hozhat felszínre és világíthat meg. Itt most összeszedtem azokat az irányvonalakat, ami mentén érdemes gondolkozni. Gondoljátok tovább a fent leírt sorokat, hogy megtaláljátok magatokban a helyes irányt.

Szívből köszönöm, hogy ebben a segítségetekre lehetek és megtiszteltek bizalmatokkal.

Szeretettel, Évi ❤

 

Ha úgy érzed másokat is érdekelhet ez az üzenet, vagy maga az oldal, kérlek oszd meg, vagy ajánld ismerőseidnek. 🙏